SuomeksiPå svenska

Näyttelyt

Loviisan Merenkulkumuseon erikoisnäyttely 2017

Loviisan Merenkulkumuseon Suomi 100-vuotta näyttelyllämme ”Loviisan Merenkulun Historiaa Itsenäisyyden Ajalta” haluamme antaa merenkulku-museomme kävijöille kuvan itsenäisyytemme ajan merenkulullisista tapahtumista merenrantakaupungissamme Loviisassa.

Loviisa on kautta historian ollut merkittävä merenkulkua harjoittava Etelä-Suomen kaupunki. Kaupungin perustamisesta asti Loviisa toimi tapulikaupunkina yhtenä maamme tärkeimmistä suolavarannon tuonti-ja varastointipaikoista. Suolakuljetusten tarve oli tuonut mukanaan merkittävän purjelaivojen varustamo-toiminnan sekä niiden rakentamiselinkeinon.

Syvämeriliikenteen lisäksi Loviisaan oli kehittynyt vireä saaristo- ja rannikkopurjealusliikenne. Saaristo--ja rannikko-liikenne jatkui aina toisen maailmansodan vuosiin asti, johon mennessä maamme parantunut rannikkotiestö, kehittynyt kuorma-autokalusto ja alusten motorisointi olivat syrjäyttäneet purjealusten tarpeen.

Loviisa on Suomen kartassa ja katsannossa tunnettu merihenkisenä pien-kaupunkina, jossa ihmiset viihtyvät ja tuntevat hyvin toisensa. Kaupunki huokuu yhteisistä ponnisteluista niin kulttuurin kuin myös arkielämän tiimellyksessä.